petak, 19. studenoga 2021.

Nadbiskup Viganò poziva na stvaranje Antiglobalističkog saveza



Već dvije godine svjedočimo globalnom državnom udaru, u kojem je financijska i ideološka elita uspjela preuzeti kontrolu nad dijelom nacionalnih vlada, javnih i privatnih institucija, medija, pravosuđa, političara i vjerskih vođa. Sve su one, bez razlike, postale porobljene ovim novim gospodarima koji osiguravaju moć, novac i društvenu afirmaciju svojim suučesnicima. Temeljna prava, koja su do jučer predstavljena kao nepovrediva, pogažena su pod nogama u ime izvanrednog stanja: danas izvanredno zdravstveno stanje, sutra izvanredna ekološka situacija, a nakon toga izvanredno stanje na internetu.

Ovim globalnim državnim udarom građanima se uskraćuje svaka mogućnost obrane jer su zakonodavne, izvršne i pravosudne ovlasti suučesnice u kršenju zakona, pravde i svrhe za koju postoje. To je globalni državni udar jer se ovaj kriminalni napad na građane proteže na cijeli svijet, uz vrlo rijetke iznimke. To je svjetski rat, gdje smo neprijatelji svi mi, čak i oni koji nesvjesno još nisu razumjeli značaj onoga što se događa. To je rat koji se ne vodi oružjem, već nelegitimnim pravilima, opakim ekonomskim politikama i nepodnošljivim ograničenjima naravnih prava. Nadnacionalne organizacije, koje u velikoj mjeri financiraju zavjerenici ovog državnog udara, miješaju se u vladanje pojedinih naroda i u živote, odnose i zdravlje milijardi ljudi. Oni to rade zbog novca, svakako, ali još više kako bi centralizirali moć i tako uspostavili planetarnu diktaturu.

To je Veliki reset Svjetskog gospodarskog foruma, Dnevni red Ujedinjenih naroda do 2030. To je naum Novog Svjetskog Poretka, u kojem Sveopća Republika porobljava sve, a religija čovječanstva poništava vjeru u Krista. Suočeni s ovim globalnim državnim udarom, potrebno je formirati međunarodni Antiglobalistički savez, koji okuplja sve one koji se žele suprotstaviti diktaturi, koji nemaju namjeru postati robovi bezlične sile, koji nisu spremni otkazati vlastiti identitet, vlastitu individualnost, vlastito religiozno uvjerenje. Ako je napad globalan, obrana također mora biti globalna.

Pozivam vladare, političke i vjerske vođe, intelektualce i sve ljude dobre volje, pozivajući ih da se ujedine u Savezu koji pokreće antiglobalistički manifest, opovrgavajući točku po točku zablude i zastranjenja distopije Novog Svjetskog Poretka i predlažući konkretne alternative političkom programu inspiriranom općim dobrom, moralnim načelima kršćanstva, tradicionalnim vrijednostima, zaštitom života i naravne obitelji, zaštitom poslovanja i rada, promicanjem obrazovanja i istraživanja te poštivanjem stvaranja.

Ovaj antiglobalistički savez morat će okupiti nacije koje namjeravaju pobjeći od paklenog jarma tiranije i potvrditi vlastiti suverenitet, formirajući sporazume o međusobnoj suradnji s narodima i ljudima s kojima dijele svoja načela i zajedničku čežnju za slobodom, pravdom i dobrotom. Morat će osuditi zločine elite, identificirati odgovorne, osuditi ih međunarodnim sudovima i ograničiti njihovu prekomjernu moć i štetan utjecaj. Morat će spriječiti djelovanje lobija, prije svega borbom protiv korupcije državnih dužnosnika i onih koji rade u informacijskoj industriji, te zamrzavanjem kapitala koji se koristi za destabilizaciju društvenog poretka.

U zemljama u kojima su vlade podređene eliti, moći će uspostaviti narodne pokrete otpora i odbore nacionalnog oslobođenja, uključujući predstavnike svih sektora društva koji predlažu radikalnu reformu politike, inspiriranu zajedničkim dobrom i čvrsto se protive neo-maltuzijskom projektu globalističkog programa. 

Pozivam sve one koji žele braniti tradicionalno kršćansko društvo da se sastanu na međunarodnom forumu, koji će se održati što je prije moguće, na kojem se predstavnici različitih naroda okupljaju kako bi predstavili ozbiljan, konkretan i jasan prijedlog. Moj apel upućen je političkim čelnicima i vladarima kojima je stalo do dobrobiti svojih građana, ostavljajući po strani stare sustave političkih stranaka i logiku koju nameće sustav porobljen moću i novcem. Pozivam kršćanske narode zajedno, od istoka prema zapadu, pozivajući šefove država i zdrave snage institucija, gospodarstva, rada, sveučilišta, zdravstva i informacija da se pridruže zajedničkom projektu, ometajući stare sustave i stavljajući po strani neprijateljstva koja žele neprijatelji čovječanstva u ime divide et impera. Ne prihvaćamo pravila našeg protivnika, jer su napravljena upravo kako bi nas spriječila da reagiramo i organiziramo učinkovitu i oštru opoziciju. Pozivam narode i njihove građane da se povežu u savezu pod križem Našeg Gospodina Isusa Krista, jedinog kralja i Spasitelja, Kneza mira. In hoc signo vinces.

Osnujmo taj Antiglobalistički savez, dajmo mu jednostavan i jasan program i oslobodimo čovječanstvo od totalitarnog režima koji u sebi spaja strahote najgorih diktatura svih vremena. Ako nastavimo odgađati, ako ne razumijemo prijetnju koja se nadvila nad sve nas, ako ne reagiramo organizirajući se u čvrst i hrabar otpor, ovaj pakleni režim koji se uspostavlja svugdje neće se moći zaustaviti. 

I neka nam Svemogući Bog pomogne i zaštiti nas.

+ nadbiskup Carlo Maria Viganò


Nema komentara:

Objavi komentar