četvrtak, 1. lipnja 2017.

Nebeska moda vs. paklena moda

Jedan je slikar prije mnogo godina naslikao nepristojno odjevenu ženu. Sliku je prodao i ona je pobudila požudu u mnogim muškarcima koji su sliku vidjeli kod  njenog vlasnika.

Kasnije se taj slikar, koji je bio katolik po krštenju, ipak pokajao i ispovjedio svoj grijeh. Kad je umro, Isus mu je dao do znanja, koliki su muškarci nečisto sagriješili radi njegove slike. Pošto se taj slikar ispovjedio, pokajao i vršio pokoru, nije bio osuđen no morao je trpjeti kaznu u čistilištu.

Osim toga, Gospodin mu je naredio, da se poznaniku ukaže na Zemlji i da zatraži od njega da posjeti vlasnika slike i kaže mu da ju mora uništiti.

Sve je to taj poznanik učinio i tek je, nakon što je vlasnik uništio tu nepristojnu sliku, slikar mogao ući u raj.

To što se dogodilo dokazuje kako ozbiljno Gospodin uzima svoje zapovjedi, svetu čistoću, čednost i čovjekovu odgovornost za svoje spasenje i spasenje naših bližnjih. 

Majka Božja Fatimska rekla je maloj Jacinti Marto, da kod Boga nema mode što znači da odijevanje uvijek mora biti čedno i da ono nikada ni za koga ne smije biti uzrok za sablazan i nečistoću. 

Gdje god i kad god se Vazda Djevica Marija ukazivala na Zemlji, bila je uvijek odjevena u lijepu čednu odjeću – pokrivena od vrata do stopala - to je NEBESKA MODA. I tako su pristojno odjeveni svi u Nebu.

Vazda Djevica Marija nije nikad i ne bi nikad došla na Zemlju obučena u duge ili kratke hlače, u mini suknji, s golim trbuhom, s dubokim dekolteom, s golim ramenima ili u tajicama. Jer to je MODA PAKLA.

Koliko ima danas žena - pa i muškaraca - koji se nepristojno odijevaju, jer su robovi nepristojne mode pakla. Ta moda vodi po širokom putu ljude u vječno prokletstvo.

Izaberimo dakle uzak put nebeske mode i slijedimo Božjom pomoći izgled Djevice Marije i bezbrojnih svetaca i svetica, koji su se uvijek pristojno oblačili, da možemo na kraju svoga života s mirnom savješću doći pred Isusa znajući da svojim odijevanjem nismo nikoga zaveli u grijeh protiv šeste božje zapovjedi.


SVETA JACINTA MARTO, MOLI ZA NAS! HVALA TI ! 
vlč. Vidko Podržaj  

Nema komentara:

Objavi komentar