subota, 17. listopada 2015.

Lepant, Austrija, HrvatskaMarija je puna milosti i zato nam može izmoliti milost koju smo izgubili zbog grijeha i zatajenja vjere.Toliki su primjeri u povijesti Marijine moćne intervencije onima koji su bili u pogibelji.

Savez kršćanskih naroda je 7. listopada 1571. godine izvojevao veliku pobjedu u pomorskoj bitci kod Lepanta nad daleko brojnijom turskom mornaricom koja je bila u to vrijeme velika opasnost za cijeli Zapadni (kršćanski) svijet. Papa Pio V. pripisao je ovu pobjedu zagovoru Blažene Djevice Marije nakon što je imao viđenje o kršćanskoj pobjedi kod Lepanta tijekom molitve krunice. Tako je u čast Božje intervencije u bitci kod Lepanta papa Pio V. proglasio blagdan Kraljice svete krunice.[1]

Još jedan primjer čudesnog izbavljenja naroda po molitvi svete krunice dogodio se u Austriji koja je nakon Drugog svjetskog rata bila pod tiranijom komunističkog SSSR-a. Franjevački svećenik, otac Petar[2] se prisjetio bitke kod Lepanta i Marijine pomoći po molitvi svete krunice. Ohrabren tim primjerom, otac Petar je okupio oko 70 000 molitelja krunice i pokrenuo križarsku vojnu s nakanom da Austrija bude slobodna od komunizma. Iako je SSSR-u Austrija bila važna zbog strateškog značenja  i  prirodnih resursa, na blagdan Gospe Fatimske, 13.svibnja 1955. godine SSSR je potpisao sporazum o napuštanju Austrije. Povjesničari i vojni stratezi do dan danas nisu znali objasniti ovaj potez SSSR. No za molitelje krunice je bilo jasno kako je molitva svete krunice otjerala sovjetske trupe.

I u Hrvatskoj su mnogi pozivali na molitvu i postali mučenici vjere zbog komunizma: blaženi Alojzije Stepinac, bl. sestra Jula Ivanišević, bl. Miroslav Bulešić i mnogi drugi kojima ne znamo ime. Kraljica Hrvata je toliko puta pomagala našem narodu. Sjetimo se samo bitke kod Sinja kada je brojnija turska vojska pobjegla ili kada su u Domovinskom ratu naši branitelji, s krunicom oko vrata, slomili drugu najjaču vojnu silu u Europi.

Danas nam opet prijete duboke vode. Doslovno i u prenesenom značenju. Duh komunizma i dalje satire i zatire sve prave vrijednosti otvarajući širom vrata kulturi smrti – homoseksualnosti, pobačajima, eutanaziji.

Kada s teškom gorčinom razmišljamo o situaciji u Hrvatskoj, treba istaknuti još nešto jako važno. Sv. Ljudevit Monfortanski je proročki rekao kako je loša vlast kazna za grijehe jednog naroda pa tako nema smisla kritizirati one na vlasti jer odgovornost je na narodu. Koliki su katolici u našem narodu velika sablazan, sami određuju što je dobro a što zlo, kažu da vjeruju u Boga ali ne prihvaćaju Njegove zakone. A tek bogopsovka koja toliko vrijeđa Boga i Presvetu Djevicu Mariju. Zanimljivo da drugi narodi i ne znaju što to znači dok kod nas takva gadost ne prestaje.

Prežalostan primjer kako grijesi privlače zlo je Vukovarska bolnica. Manje je poznato da je ova bolnica u bivšoj Jugoslaviji bila rekorder po broju izvršenih pobačaja i poslije je postala magnet za zlo koje se ovdje iskalilo u najvećem bijesu ubijajući nedužne.


Nema privatnih grijeha, svi ispaštamo. Treba otresti prašinu malodušja i sa strahopoštovanjem prebirati zrnca krunice u poniznosti i kajanju. Ima nade za našu zemlju. Bog će Svojom rukom otjerati svaku opasnost i podići Hrvatsku.
Ako se želite uključiti u križarsku vojnu svete Krunice za kršćansku Hrvatsku javite nam putem maila: imitatiomariae@gmail.com

Nema komentara:

Objavi komentar