ponedjeljak, 16. siječnja 2017.

Vjenčani sa samim sobom


Možda će netko pomisliti da je pogrešno pročitao naslov ili da je došlo do tehničke greške. Službeno se kaže za takvu ženidbu sologamija. Nije još široko raširena - ali tu je. Ljudi se vjenčaju sa samim sobom - za sada su to uglavnom žene - sa svom uobičajenom pompom, što ide uz ženidbu.
Čak se mogu dobiti svi potrebni dokumenti o takvoj ženidbi - ali ne vrijede službeno. Slobodno možemo reći, da je ta najnovija smicalica iznikla u glavi đavla, da s njom obmanjuje ljude, koji se žele oženiti sa svojim egoizmom. 
Ženidba znači, da živimo za drugoga - za supružnika i djecu - i da se iz ljubavi i po uzoru na Isusa na križu i mi žrtvujemo za druge. Zbog toga smo i mi katolički svećenici, koji se ne ženimo, oženjeni s katoličkom Crkvom i Gospodinom Bogom, da se možemo žrtvovati za Crkvu i svoje vjernike.
Vidi se, da je ženidba sa samim sobom zaista višak bezbožnog egoizma, koji trijumfira tamo, gdje ne vlada katolička tradicionalna vjera. Zbog toga je tako važno, da molimo za zdravu pamet, da se možemo očuvati takvih paklenih smicalica.



OD VJENČANJA  SA SAMIM SOBOM, OSLOBODI NAS, GOSPODINE!

vlč. Vidko Podržaj

Nema komentara:

Objavi komentar