ponedjeljak, 9. rujna 2019.

Pismo učenice iz St. Mary's u Kanzasu o svetoj kreposti čistoće



Pismo učenice iz St. Mary's u Kanzasu o svetoj kreposti čistoće:

Današnji svijet želi se odreći u potpunosti čistoće tako da je skoro potpuno zaboravio i gotovo uvijek zanemaruje ovu svetu krepost. Po svuda je sve puno nečistoće, nemorala i bluda koji tako puno vrijeđaju dragog Boga i njegovu neokaljanu Majku. Naša Gospa rekla je Maloj Jacinti, u Fatimi, da su grijesi protiv čistoće tako užasni da vrijeđaju njezinog Presvetog Sina više negoli bilo koji drugi grijesi i da najviše duša odlaze u pakao baš zbog nečistoće. Također je naša Bezgrješna Majka upozorila da će doći u modu  tako nečedni i nepristojni stilovi koji će navesti mnoge duše na grijehe nečistoće i tako ih osuditi na vječnu muku i smrt. 

Dobri Bog nam je podario Bezgrješnu Djevicu kao našu Majku i Kraljicu, i On je tako puno volio svetu čistoću da je Nju sačuvao Bezgrješnu od Začeća i podario joj svetog Josipa kao Njezinog Prečistog Zaručnica. Grijesi nečistoće toliko puno vrijeđaju našeg Dragog Spasitelja da je baš zbog njih On morao pretrpjeti na svom prečistom Tijelu nebrojeno mnogo oštrih udaraca bičem kako bi nam pokazao koliko je strašna i užasna nečistoća koja je njemu uzrokovala toliku patnju i da ga tako teško i smrtno vrijeđa. 

Danas djeca i mladi imaju dostup svakoj vrsti nečistoće koja se protivi Božjoj ljubavi i njegovim svetim zapovijedima, osobito jer ruši ovu kreposnu i anđeosku vrlinu koja je tako omiljena njemu i njegovoj prečistoj Majci jer je Ona bila u svemu neokaljana i bez grijeha začeta. Toliko je veliku sramotu morao naš Spasitelj podnijeti kada je s njega bila silom svučena odjeća, a u današnje vrijeme žene i djevojke dragovoljno žele nositi nepristojnu odjeću i navesti druge duše na te nečiste grijehe tijela koji su tako strašni pred svetim i čistim Bogom. Današnjoj je djeci dopušteno gledati televiziju gdje mogu vidjeti svakovrsne nečistoće i vrlo nepristojne stvari koje su opasne, čak i smrtne za njihovu nevinost i čistoću. Zatim im je dopušteno slušati vrlo nečistu i prljavu glazbu, igrati nepristojne igre i čitati nemoralne knjige. Tako da je današnja tehnologija put do nečistoće i veliki uzrok nemorala koji uništava svetu čistoću i pristojnost. Nečistoća se danas svugdje može naći, u društvu, u javnim školama gdje nas čak potiču na razne grijehe nečistoće i tako da upropaštavaju nevinost i Božju milost u našim dušama. To uzrokuje mnoge nečiste nakane, želje i užitke. 

Imamo primjer tolikih svetaca koji su radije htjeli umrijeti nego počiniti grijeh i smrtno uvrijediti Boga. Nepristojna odjeća poziva toliko duša na nečistoću,  razlog je tolikih nečistih misli, riječi i djela. Toliko mnogo duša smrtno griješe zbog nečedne mode, jer je danas nečistoća toliko velika kušnja da joj skoro nitko ne bi mogao odoljeti bez milosti Božje. Trebamo biti pristojni i čedni najprije zbog ljubavi prema Bogu i dušama jer želimo da se drugi spase. 

Toliko je Bogu ova sveta vrlina mila i draga da On uvijek jako teško kažnjava nečistoću. Također nam sveti sakramenti mogu pomoći sačuvati čistoću srca i duše kao i tijela, osobito sveta Pričest, gdje primamo Prečistog i Presvetog Boga, našeg Gospodina i sjedinjujemo se s Njegovim Božanskim i Prečistim Srcem koji je uzor svake čistoće. 

Uvijek se možemo uteći Bezgrješnom Srcu Marijinom i moliti je da nam podari duboku i istinsku ljubav prema svetoj čistoći. Pa će nam vazda Djevica Marija rado priteći u pomoć jer je Ona živjela u svetoj čistoći cijeli svoj život i želi da i mi isto uradimo i sačuvamo čistoću naše duše i tijela. 

Molimo zato Prečistu i Neokaljanu Djevicu za milost Čistoće, neka nam ona pomaže boriti se protiv svake nečistoće i očuva nas čiste i pristojne u ovom svijetu za vječno Božje kraljevstvo. Neka Dragi Bog bude uvijek hvaljen i slavljen u našoj duši i u našim srcu, uz pomoć našeg tijela. Neka nam sveta Bogorodica, vazda Djevica Marija pomaže da zavolimo svetu čistoću radi njezinog Božanskog Sina i radi našeg vječnog spasenja. 

Neka nam Isus i Marija budu najveća slast i jedina ljubav i želja, da ih nasljedujemo u svetosti, poniznosti i čistoći života.

Neka nas Blažena Djevica Marija zaogrne svojim plaštem ljubavi i čistoće. 

O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas, podari nam pravu, čistu i gorljivu ljubav prema Isusu, očuvaj nas u Svetoj Čistoći i drži nas blizu svome prečistom Srcu. 

O Sveti Josipe, Hranitelju Isusa Krista i Zaručniče Djevičanske Majke Božje Marije, moli za nas sada i na smrtni čas. 

Mučenice svete čistoće, zagovarajte nas kod Boga!

Sveta Filomena, moli za nas!
Sveta Marija Goretti, moli za nas!

F. D. 

Nema komentara:

Objavi komentar