subota, 25. srpnja 2020.

Molitva križarske vojne zadovoljštine euharistijskom Srcu Isusovu biskupa Athanasiusa Schneidera

BISKUP POZVAO KATOLIKE SVIJETA U KRIŽARSKI RAT: Ovo je zastrašujuće zlostavljanje, ne smijemo samo gledati!

Hitan poziv svim katolicima svijeta



Biskup Athanasije Schneider poziva katoličko svećenstvo i laike širom svijeta da se ujedine u križarski pohod za grijehe protiv Isusa u svetoj Euharistiji.

Poziv dolazi zbog brojnih slučajeva oskvrnuća i svetogrđa protiv Presvetog Sakramenta, koji su naglo porasli zbog reakcija na koronavirus što biskup naziva neviđenim zlostavljanjem euharistijskog Gospodina.

U izjavi, biskup Schneider, pomoćni biskup u Astani, kaže da takva zloupotreba uključuje i raširenu praksu primanja Euharistije na ruku, primanje Pričesti bez ispovijedi i prizivanje protestanata i preljubnika na Pričest.

Napominje da se u trenutnoj pandemijskoj krizi strašna zlostavljanja strahovito povećavaju.

"Mnoge biskupije diljem svijeta nalažu primanje Euharistije na ruke te često na ponižavajući način uskraćuju vjernicima mogućnosti primanja Gospodina klečeći i na jezik i tako pokazuju zastrašujući klerikalizam", govori biskup i upozorava dalje na svećenike koji nose jednokratne rukavice za distribuciju Svete Pričesti.

Kaže kako svećenici koji rukavicama primaju Isusa prema njemu se odnose kao prema smeću.

"Divno euharistijsko Tijelo Kristovo dijeli kler i vjernici ga primaju kućanskim rukavicama za jednokratnu upotrebu. Tretiranje Presvetog Sakramenta rukavicama pogodnim za obradu smeća neizrecivo je euharistijsko zlostavljanje."

Oslanjajući se na mudrost velikih euharistijskih svetaca Crkve, kao i na spise pape Ivana Pavla II. o svetoj Euharistiji, biskup Schneider objašnjava da je Isusu Presveto Srce ranjeno zlostavljanjem i bijesom protiv Božanskog veličanstva, kojem sada svjedočimo.

"Isus Krist na misteriozan način nastavlja svoje muke u Getsemanu kroz vijeke u otajstvu njegove Crkve, a i u euharistijskom otajstvu", piše.

Biskup Schneider stoga poziva katolike da oponašaju primjer djece iz Fatime i da daju utjehu Skrivenom Isusu, euharistijskom Gospodinu.

"Nijedan istinski katolički biskup, svećenik ili vjernik laik ne može i ne smije ostati ravnodušan i jednostavno stajati i gledati.

Zato pokrećem križarski pohod širom svijeta za utjehu Euharistijskom Gospodinu", piše biskup i moli sve katolike svijeta da obećaju da će jednom mjesečno barem jedan sat provesti u euharistijskom klanjanju na tu nakanu. Također, rekao je da je pastoralno hitno i duhovno plodno za Crkvu uspostaviti jedan dan u godini kada ćemo se svi pokajati za zločine učinjene protiv Presvete Euharistije.

Učinimo to za Gospodina!


Molitva križarske vojne zadovoljštine euharistijskom Srcu Isusovu


O moj Bože, ja vjerujem u Tebe, klanjam Ti se, uzdam se u Tebe i ljubim Te! Molim Te oprosti onima koji ne vjeruju u Tebe, koji Ti se ne klanjaju, koji se ne uzdaju u Tebe i koji Te ne ljube!


O božansko euharistijsko Srce Isusovo, pogledaj nas bespomoćne dok se pokajnička srca klanjamo pred veličanstvom Tvoje otkupljujuće ljubavi u Presvetom Sakramentu. Objavljujemo svoju spremnost da okajemo dobrovoljnom naknadom ne samo za svoje vlastite prijestupe već posebno za nevjerojatna svetogrđa, uvrede i ravnodušnosti kojima si uvrijeđen u Presvetom Sakramentu svoje božanske ljubavi u ovo naše vrijeme, posebno u praksi primanja Pričesti na ruku i primanju svete Pričesti u stanju nevjere i smrtnog grijeha!

Što više nevjera napada Tvoje božanstvo i Tvoju stvarnu prisutnost u Euharistiji, to mi više vjerujemo u Tebe i klanjamo Ti se, o euharistijsko Srce Isusovo, u kojem prebiva punina božanstva!


Što se više Tvoji sakramenti vrijeđaju, to čvršće mi u njih vjerujemo i želimo ih primiti s većim poštovanjem, o euharistijsko Srce Isusovo, izvore života i svetosti!


Što više Tvoj Presveti Sakramenat kleveću i vrijeđaju, to mu mi s većom ljubavi izjavljujemo: "O moj Bože, ja vjerujem u Tebe, klanjam Ti se, uzdam se u Tebe i ljubim Te! Molim Te oprosti onima koji ne vjeruju u Tebe, koji Ti se ne klanjaju, koji se ne uzdaju u Tebe i koji Te ne ljube!", o euharistijsko Srce Isusovo, najvrednije svake slave!


Što Te više napuštaju i zaboravljaju u Tvojim crkvama to mi više želimo posjetiti Tebe koji prebivaš među nama u svetohraništima naših crkava, o euharistijsko Srce Isusovo, kuća Božja i vrata nebeska!


Što više slavlje euharistijske službe lišavaju njezine svetosti to mi više želimo podržati dostojanstveno slavlje svete Mise, koje je i izvana i iznutra usmjereno k Tebi, o euharistijsko Srce Isusovo, svetohranište Najvišega!


Što Te više primaju na ruke pričesnici stojeći i u stanju smrtnoga grijeha to mi više želimo činiti djela kajanja i pročišćavanja naših srdaca čestim primanjem sakramenta pokore, o euharistijsko Srce Isusovo, mire naš i pomirenje naše!


Što više pakao radi na propasti duša, to više neka naša revnost za njihovo spasenje gori vatrom Tvoje ljubavi, o euharistijsko Srce Isusovo, spasenje onih koji se ufaju u Tebe!


Što se više različitost religija opisuje kao pozitivna volja Božja i kao pravo utemeljeno na ljudskoj naravi i što više doktrinarni relativizam raste to ćemo mi više odvažno svjedočiti da si Ti jedini Spasitelj čovječanstva i jedini put Bogu Ocu, o euharistijsko Srce Isusovo, Kralju i središte naših srdaca!


Što više Tvoje zapovijedi zaboravljaju i krše, to ih mi više želimo držati uz pomoć Tvoje milosti, o euharistijsko Srce Isusovo, bezdanu svih kreposti!


Što više među ljudima vladaju senzualnosti, sebičnost i oholost, to mi više želimo posvetiti svoj život Tebi u duhu žrtve i samoodricanja, o euharistijsko Srce Isusovo, preplavljeno prijekorima!


Što žešće vrata pakla navaljuju protiv Tvoje Crkve i stijene Petrove u Rimu, to mi više vjerujemo u neuništivost Tvoje Crkve, o euharistijsko Srce Isusovo, izvore svake utjehe, onima koji ne napuštaju Tvoju Crkvu i stijenu Petrovu čak ni u najtežim olujama!

Što se ljudi više udaljuju jedni od drugih u mržnji, nasilju i sebičnosti, to mi više želimo biti bliski kao članovi jedne Božje obitelji u Crkvi i ljubiti jedni druge u Tebi, o euharistijsko Srce Isusovo, puno dobrote i ljubavi!


O božansko euharistijsko Srce Isusovo, podari nam svoju milost da možemo biti vjerni i ponizni štovatelji, ljubitelji, branitelji i tješitelji Tvog euharistijskog Srca u ovom životu i da zaslužimo primiti slavu Tvoje ljubavi u blaženom gledanju za čitavu vječnost. Amen.


O moj Bože, ja vjerujem u Tebe, klanjam Ti se, uzdam se u Tebe i ljubim Te! Molim Te oprosti onima koji ne vjeruju u Tebe, koji Ti se ne klanjaju, koji se ne uzdaju u Tebe i koji Te ne ljube! (3puta)


Gospo od Presvetog Sakramenta, moli za nas!


Sveti Toma Akvinski, sveti Petre Julijane Eymarde, sveti Franjo Marto, sveti Padre Pio i svi euharistijski sveci, molite za nas!

Izvor

Nema komentara:

Objavi komentar