petak, 18. studenoga 2016.

"Đavao želi zbuniti djecu u vezi spola" - napisao je pokojni egzorcist Gabriele Amorth


Demonske smetnje koje muče pojedince, pod nazivom dijabolične opsesije, “mogu voditi u zbunjenost oko nečijeg spola“, “posebno kod mladih“, napisao je najpoznatiji svjetski egzorcist u svojoj novoj knjizi o Sotoninim taktikama. 

Otac Gabriele Amorth, koji je služio kao glavni egzorcist u Rimu, ustanovio Međunarodno udruženje egzorcista i  izvršio desetke tisuća egzorcizama za vrijeme svog života, umro je u 91. godini prošloga mjeseca. U svojoj zadnjoj knjizi, Egzorcist objašnjava demonsko: Sotonine maske i njegova vojska palih anđela, Amorth piše da neuredne ideje o spolu, pogotovo kod djece, mogu biti znak đavolskog tlačenja. 

Amorth je upozorio da mnoge od đavolskih “uobičajenih“ kušnji prolaze kao “moderne ideje“, ali zapravo služe zato da “poremete principe vjere“. U to su uključeni pobačaji, istospolni “brakovi“, eutanazija, razvod i zajednički život izvan bračne zajednice, napisao je Amorth.

“Gubitak osjećaja za grijeh koji karakterizira naše doba pomaže Sotoni da djeluje gotovo neometano i, navodeći čovjeka na grijeh, uzima ga sve dalje od ljubavi Božje“, napisao je Amorth. 

Nagovještaji poput “svi to rade” primijenjeni na težak grijeh “oslabljuju savjest muškaraca i žena i vodi ih zatvaranju njihovih srca, sebičnosti, neopraštanju i tome da sve čine za novac, moć i seks.“ 

Ali “sve što zavodi i porobljava duše vodi u njihovu smrt, što je Sotonin cilj“, objasnio je Amorth. Iako su Sotonina obećanja o novcu, užitku i moći naizgled privlačna, ona dolaze sa strašnom cijenom i ne dozvoljavaju onome tko ih odabere nikakav mir, napisao je pokojni egzorcist. 

Principi potpune osobne slobode, obećanja o neobvezanosti ikome i negiranje svake istine koja dolazi izravno od Boga naizgled su “zavodljivi”, ali konačno nikoga ne ispunjavaju, posebno ne mlade ljude. Te ideje “obmanjuju” ljude “da počnu razmišljati da je život neki prekrasan praznik“ gdje “je sve dopušteno i gdje tvoj ‘ja’ ne prepoznaje ikakve granice što se tiče užitka ili zabave.” To je zato što Sotona želi udaljiti ljude od Boga. 

Drugi načini kojima Sotona širi zarazu i napada modernu kulturu su određeni tipovi glazbe, koji izazivaju “nasilje, samoubojstvo, seksualne nastranosti i destruktivno djelovanje protiv države, civilnog reda i Božje crkve“, kao i igre poput Ouija ploče. 

Prema Amorthu, “danas su obitelji najčešći cilj uobičajenog Sotoninog djelovanja“. Da bi to suzbili, on predlaže svim bračnim parovima da mole zajedno i da prošire tu naviku molitve i na svoju djecu. 

Iako je čitanje knjige Egzorcist objašnjava demonsko bilo vrlo uznemirujuće, Amorth u njoj podsjeća čitatelja na Božju pobjedu nad Sotonom i na razne načine kako rasti u svetosti i boriti se protiv zla koje nam pruža Sveta Majka Crkva u sakramentima, sakramentalima i molitvi. Bog nas tako jako voli i želi nas zaštititi. 

Amorthova knjiga poziv je na autentičnu ljubav prema bližnjemu i sebi i priručnik koji svakome može pomoći da prigrli Božju zaštitu i prepozna Sotonine laži. 

Otac Amorth preporuča sljedeću molitvu:

Molitva za oslobođenje (odobrena za laike)

Moj Gospodine, Ti si Svemoguć, Ti si Bog, Ti si Otac. 
Mi Te molimo po zagovoru i pomoći arkanđela Mihaela, Rafaela i Gabriela za oslobođenje naše braće i sestara koje je Zli porobio. Svi sveci nebeski, pritecite nam u pomoć. 

Od tjeskobe, tuge i opsesija, molimo Te, Gospodine, oslobodi nas!

Od mržnje, bluda i zavisti, molimo Te, Gospodine, oslobodi nas!

Od misli ljubomore, bijesa i smrti, molimo Te, Gospodine, oslobodi nas!

Od svake misli o samoubojstvu i pobačaju, molimo Te, Gospodine, oslobodi nas!

Od svakog oblika grješne seksualnosti, molimo Te, Gospodine, oslobodi nas!

Od svake podjele u našoj obitelji i svakog štetnog prijateljstva, molimo Te, Gospodine, oslobodi nas!

Od svake vrste čarolije, pakosti, vračanja i svakog oblika okultnog, molimo Te, Gospodine, oslobodi nas!

Gospodine, Ti si rekao: „Mir vam svoj ostavljam, mir vam svoj dajem“, podaj da, po zagovoru Djevice Marije, budemo oslobođeni od svake zle čarolije i da se uvijek radujemo Tvojemu miru, u ime Krista, našeg Gospodina. Amen. 

Izvor

Nema komentara:

Objavi komentar