srijeda, 8. ožujka 2017.

Dobar stari katekizam


Dakle, očevi i majke, nadovezujući se na naš zadnji post, podučavajte svoju djecu našoj svetoj vjeri i sami naučite ono što ste propustili naučiti do sada.

Ovdje vam je link na pouzdani stari katekizam:

Veliki katekizam sv. Pija X (ako ga želite u wordu pošaljite nam svoju mail adresu)

Možda se pitate zašto to morate činiti?
Iz tog razloga što nas je Bog stvorio da bismo Ga upoznali, da bismo Ga ljubili i da bismo Mu služili na ovome svijetu te da bismo bili zauvijek sretni s Njim na Nebu.

Potrebno je upoznati Boga jer moramo upoznati nekoga prije nego ga možemo zavoljeti. Ne možemo voljeti nešto što ne poznajemo. Kada sretnemo novu osobu ako nam se sviđa počinjemo je voljeti, a ako je počnemo voljeti onda joj želimo služiti; neće nam biti dovoljno da učinimo samo ono što ta osoba zatraži od nas već ćemo činiti što god mislimo da bi joj moglo goditi. Tako je i što se tiče Boga. Mi Ga prvo moramo  upoznati - učiti tko je On iz naših katekizama i udžbenika. Kada Ga upoznamo, onda ćemo Ga ljubiti. Što Ga bolje upoznamo, to ćemo Ga više ljubiti. A ako je naša glavna dužnost ljubiti Boga i služiti Mu na zemlji, onda je naša velika obveza naučiti što god možemo o Njegovoj prirodi, atributima i svetim zakonima. 

Sveci i anđeli na Nebu poznaju Boga tako dobro da Ga moraju voljeti i stoga Ga ne mogu uvrijediti. Ali nama ovdje je potrebna sva moguća pomoć. Nemojte se zadovoljiti s malim, već nastojte što više naučiti iz katekizama i drugih dobrih pouzdanih knjiga.  Osim toga, naše stanje na sljedećem svijetu potpuno ovisi o tome što smo ovdje učinili i ako ne činimo ono što je Bogu ugodno na ovome svijetu ne možemo biti s Njim na sljedećem. 


1 komentar:

  1. Hvaljen Isus i Marija!
    Valjda je ovo jedini način da se zahvalim na trudu i da vas zamolim za primjerak Velikog Katekizma sv Pija X. u word formatu.

    Zahvalan unaprijed.
    Božji blagoslov.
    Ivan
    donquijot@gmail.com

    OdgovoriIzbriši