srijeda, 22. prosinca 2021.

Hrvatska moli – poziv na javnu molitvu Krunice!



Pozivamo u ovim turbulentnim vremenima na javnu molitvu Krunice gdje želimo s posebnim žarom od našega blagoslovljenog Spasitelja i Njegove presvete Majke isprositi smilovanje za našu domovinu i za cijelu svetu Crkvu!

Već mjesecima i godinama se način upravljanja u Crkvi i politici radikalizira do nepodnošljivih granica i sve više pretvara u samovolju. Nakon što je papa Franjo po svom motupropriju Traditionis custodes poduzeo dosad nečuvene zahvate u liturgijski život Crkve te čak očitovao svoju volju da se tradicionalna liturgija istrijebi, vlade europskih zemalja, pa tako i hrvatska, silom udaraju na savjesti svojih građana i na njihova temeljna prava i slobode. I to ne obazirući se na druga mišljenja znanstvenika i medicinskih stručnjaka. Ako je vlast u stanju ljudima oduzimati posao, a time i uvjete za egzistenciju, zbog stvari koje se protive njihovoj savjesti, tada se za budućnost zemlje trebamo pribojavati onoga najgorega.

Gdje su istina, sloboda i pravo izloženi najtežim opasnostima, treba pružiti otpor, pa i po cijenu osobnih nepogodnosti. Treba upotrijebiti sva legitimna naravna i nadnaravna sredstva da bismo se suprotstavili tiraniji. Budući da se pri sadašnjim sukobima u konačnici radi o apokaliptičkoj borbi između svjetla i tame, treba najveću važnost dati primjeni nadnaravnog, duhovnog oružja.

Zato pozivamo na veliku molitvenu akciju molitve Krunice na javnim mjestima diljem naših gradova! Sama Majka Božja poziva nas u Fatimi na to. Po svojoj odabranoj glasnici, sestri Luciji, daje nam utješno obećanje da ćemo s Krunicom biti u stanju riješiti sve probleme:

„U ovim posljednjim vremenima u kojima živimo Presveta Djevica dala je molitvi Krunicu novu snagu. Stoga ne postoji nijedan problem, koliko god težak bio, bilo u svjetovnom ili još više u duhovnom području, a da ga se po molitvi Krunice ne bi moglo riješiti. Po svetoj Krunici ćemo se moći spasiti, posvetiti, tješiti našega Gospodina i postići spasenje puno duša.“ - „Nakon euharistijske liturgije je Krunica najprikladnija molitva da bismo očuvali vjeru i da bismo se sjedinili s Bogom. Ona je najmoćnije oružje s kojim ćemo se moći obraniti.“


Hrvatska moli

Poziv na molitvu za Hrvatsku!

Zašto: Da bismo našu domovinu koja prolazi jednu od najtežih kriza od svoje neovisnosti, preporučili Majci Božjoj i isprosili njezinu pomoć za sve stanovnike.

Kada: Svake srijede u 18 h ili prema dogovoru

Gdje: Ne molimo samo kod kuće ili u crkvi, nego želimo molitvi dati javni značaj: u svim gradovima i selima u Hrvatskoj, npr. na trgovima, ispred raspela, spomenika... 

Zagreb - kod Kamenitih vrata - srijedom u 18h, u subotu 1.1. 2022. u 19h,

Split - Kapela sv. Jeronima, Zrinsko-frankopanska 58 svakim danom u 20h, srijedom u 20h na Pjaci ispod Stare ure

Tko: Svatko kome budućnost naše domovine leži na srcu. Pozovite svoje prijatelje, poznanike i susjede!

Kako: Molimo Krunicu i pjevajmo pobožne pjesme! Trajanje oko 30 minuta.

Koliko dugo: Sve dok se aktualna društvena kriza mirno ne razriješi i ponovno ne uspostavi mir i sloboda.


Info: Pokrenite molitvu Krunice sami ili se priključite već postojećoj inicijativi. Aktualne informacije na Telegram kanalu: https://t.me/HrvatskaMoliKrunicu

Nema komentara:

Objavi komentar