srijeda, 1. prosinca 2021.

Kratki kritički komentar izjave o. Arnaud Sélégnyja iz FSSPX-a

24. rujan 2021.


Glavna kuća Svećeničkog bratstva sv. Pija X. objavila je sljedeću izjavu: „Praktična razmišljanja o cijepljenju protiv Covida-19“ 2021. https://fsspx.news/en/news-events/news/practical-considerations-vaccination-against-covid-19-68811, autor o.Arnaud Sélégnyon, 24. rujan.

Ovo je već izazvalo kritičke reakcije. Kritike o. Sélégnyjeve pretjerano pozitivne reakcije na novo cijepljenje, što je mnogim vjernicima neshvatljivo, došle su, npr., od laika Tonyja Ambrosettija, iz:

//aaambrosetti.wordpress.com/2021/09/25/father-arnaud-selegny-sspx-pragmatist/ 

koji je povezan s Bratstvom. Kako se može ćuti, on nikako nije usamljen; kao i drugi, on je zapanjen i sablažnjen. Neki se pitaju kako je moguće da je bedem katoličke vjere u ovom slučaju dao mjesta relativizmu.


Prepoznavanje aktivnosti FSSPX-a

Sa zahvalnošću smo prepoznali da je od svoga utemeljenja, FSSPX djelovao na korist vjernicima, čuvavši puninu vjere, bogoslužja i morala kroz cijelo vrijeme otpada od vjere koji je uslijedio nakon II. Vatikanskog sabora. Štoviše, uvidjeli smo da je Bratstvo u nekim državama u kojima je bilo „zaključavanje“ zadržalo štovanje Boga i nastavilo skrbiti za vjernike na najbolji način. Zbog toga, ništa nam nije mrskije od uključivanja u ocrnjivanje Bratstva, što se, nažalost nedavno dogodilo kroz medije u Americi. 


Identifikacija ozbiljnog nedostatka u izjavi

Međutim, zbog ljubavi prema istini, zbog brige za integritet Bratstva i zbog brige za spasenje duša, izjava o. Sélégnyja ne može proći bez njezinog propitkivanja. Čak i ako se velečasni bavi primjedbama s kojima je upoznat prije 24. rujna, čime pokazuje da se bavi moralnim problemom i čak i ako priznaje da postoje „nepoznati faktori u ovom pitanju“ i da „postoji pritisak“, što umnožava „poteškoće“, stajalište izraženo 24. rujna je izraz duboke moralne i teološke nesigurnosti.

Prisjetimo se informacija koje su bile temeljne u svim raspravama i razmišljanjima da novo COVID cjepivo u mnogim sluajevima uključuje stanične linije pobačene djece (u stvaranju cjepiva i/ili u testiranju). Prema  izvještajima onih koji u tome sudjeluju, čak se i živa djeca vade iz majčine utrobe i  seciraju se na živo, bez anestezije (!). U tom smislu, kao primjer jasnoće možemo uzeti riječi pomoćnog biskupa Athanasiusa Schneidera („kanibalizam“, „početak apokalipse“).

Izjava oca Sélégnyja ne oslikava adekvatno strašan zločin pobačaja s kojim je povezana proizvodnja cjepiva. Grubo rečeno, proizvodnja i/ili testiranje cjepiva uključuje ljudsku žrtvu.

Štoviše, korištenje cjepiva je uzrokovalo mnogo smrti i vrlo ozbiljne zdravstvene probleme u zadnjih jedanaest mjeseci pa se mora govoriti i o žrtvovanju ljudi.

Zbog citata T. Akvinskog kojeg koristi o. Sélégny, De malo, q. XIII, a.4, ad 17, postavlja se ozbiljno pitanje: Može li se razmišljanje velikog Tome Akvinskog ovdje primijeniti? Istine vjere su u suprotnosti s time da bi Toma Akvinski bio sudionikom sadašnje tiranije laži. 

Cjelokupni način razmišljanja o. Sélégnya, uz ispravne tvrdnje koje sadrži, na nesreću, ide na ruku onima na vlasti koji pošast covida koriste za svoje ciljeve. Isto tako, na nesreću, ide na ruku i trenutnom Vatikanskom vodstvu, koje se besramno svrstalo uz političke moćnike.


Zanemarivanje očitog: Gdje je analiza okolnosti?

Moralna i teološka analiza djelovanja uključuje tri aspekta: predmet djelovanja, namjeru i okolnosti. Prema našim opažanjima, analiza okolnosti ima vrlo malo, čak i među crkvenim službenicima, a nažalost, i kod o. Sélégnyja. Sljedeće treba uzeti u obzir: Prema otvorenim izjavama Billa Gatesa i drugih, virusi se očito mogu kontrolirati i vjerojatno se kontroliraju (Gates: „sljedeći virus će dobiti pozornost koju zaslužuje“, milijarder Warren Buffet: „doći će novi, ubojitiji val“). Bill Gates je također otvoreno izjavio da naklonjen smanjivanju broja stanovnika na Zemlji. Kampanje cijepljenja treba koristiti i za taj cilj. 

S druge strane, nedavno, u studenom 2021., priznao  je da je cijepljenje protiv kovida imalo mininalni učinak na prevenciju bolesti (!). Istovremeno, govorio je zlokobno o budućim „biotetorističkim napadima“ (https://www.lifesitenews.com/news/vaccine-pushing-bill-gates-admits-mrna-shots-only-slightly-reduce-viral-transmission/).

Ovime pokazuje drskost agitatora i vladara koji prezire svaku istinu.

Sve ove okolnosti vezane uz cijepljenje valja uzeti u obzir u moralno-teološkoj analizi.


Gdje je razlikovanje duhova?

„Razlikovanje duhova“ (1. Kor. 12:10, Ignacijske duhovne vježbe) pokazuje sotonski karakter lažljive propagande, ubojstvo nerođene djece i istovremeno skrivanje i nijekanje umiješanosti pobačaja u cijeli postupak, kao i izazivanje straha. Uz to, radi se i o golemim novčanim iznosima. Gdje je bogatstvo, vrag nije daleko.

Je li uvreda zdravog razuma tvrdnja da je kampanja cijepljenja protiv kovida samo medicinska mjera? U svjetlu ovih činjenica, bezpredmetan je pokušaj tumačenja ovog zla moralno-teološkom sofisticiranošću.


Što bi rekao nadbiskup Marcel Lefebvre?

Ne možemo zamisliti da bi nadbiskup Marcel Lefebvre odobravao sve to. Napokon, samo njegovoj nepopustljivosti možemo zahvaliti što je punina katoličke vjere održana u 20. stoljeću. Naravno, toj vjeri pripada nepromjenjiva moralnost, što, u konačnici, znači apsolutnu zabranu intrinsece malum, intrizično zlog postupanja. Samo otpor zlu ovog cijepljenja koje to nije može zaustaviti nove grijehe i štetu i poticanje Božjeg gnijeva.

Stoga ćemo zahtijevati da vodstvo Svećeničkog Bratstva bezrezervno ojača vjernike u njihovom odlučivanju za bezuvjetno dobro protiv oskvrnuća od strane lažljivih diktatorskih režima uime higijene.

Potpisnici: 

• Mag.theol.,Mag.phil.WolframSchrems(A)

• Mag.KarlSchlagenhaufen(A)

• Dr.med.JohannWilde(A)

• Dr.GeorgRoth(A)

• MichalSemin(CZ)

• MariaFellner(A)

• KamilPolakowski(PL)

• JeeSooSusannaYun(Kor)

• PiaKim(Kor)

• ClaudiaSchneidenbach(D)

• JoannaLee(Kor)

• FranzKalwoda(A)

AdmaioremDeigloriam

Izvor


Izbor iz izvora, koji demonstrira dramu vezanu uz pitanje „istraživanja i proizvodnje cjepiva iz staničnih linija.“

https://www.youtube.com/watch?v=FUXGB5FzhPc (Pfizerov zviždač objavljuje elektroničku poštu koja je procurila ‘We Want to Avoid Having Info on Fetal Cells Out There' - Želimo izbjeći informacije o fetalnim stanicama)

https://philosophia-perennis.com/2021/08/14/abgetriebene-babys-zu-corona-impfstoff-verarbeitet/ (Five babies a week disemboweled for research purposes - Petero djece tjedno bude razkomadano za potrebe istraživanja).

https://gloria.tv/post/zyJ6jJMEm1j74q6mEjBSxG2yy (USA:Ethics of Fetal Tissue Research-A Conversation with Tara Sander Lee, molecular and cell biologist unmasks trading and research with fetuses - SAD: Etika istraživanja fetalnim stanicama – razgovor sa Tarom Sander Lee, molekularna biologinja razotkriva trgovanje i istraživanje s fetusima)

https://www.lifesitenews.com/blogs/the-proof-many-aborted-babies-are-used-in-vaccine-creation (Dr.Stanley Plotkinis se smatra ocem cjepiva. On je Američki liječnik koji je radio kao savjetnik najvećih proizvođača cjepiva i biotehnoloških tvrtki, neprofitnih organizacija i vlada.) 

Dr. Plotkin otkriva i druge mračne aspekte veze između pobačaja i cjepiva. Zagovornicima života nije presudno da abortirana djeca nisu malformirana djeca koja bi imala veliku šansu umrijeti u majčinoj utrobi. Ne radi se ni o spontanim pobačajima, kako se se to često predstavlja kako bi se umirila savjest ljudi koji uzimaju cjepivo okaljano pobačajem. To je potpuno krivo. On čak kaže da su sva ta djeca bila starija od tri mjeseca u majčinoj utrobi.

Ako to nije dovoljno groteskno, taj dr. Plotkinov odgovor na dobivanje organa od tih desetaka djece, koja su abortirana nakon trećeg mjeseca trudnoće, dodatno uznemiruje.

Dakle, radi se o zdravoj nerođenoj djeci čije majke su bile trudne više od tri mjeseca, i moralo je biti tri mjeseca ili više jer su se morali razviti organi za te lude znanstvenike; organi poput hipofize, pluća, kože, bubrega, slezene, srca i jezika.

Kasnije u videu, odvjetnik pita dr. Plotkina je li svjestan da se njegov klijent protivio cjepivu zbog toga što je napravljeno od stanica abortirane djece.

https://lozierinstitute.org/what-you-need-to-know-about-the-covid-19-vaccine/ (Analysis of Covid vaccination producers - Analiza proizvođača cjepiva protiv kovida)

 


Nema komentara:

Objavi komentar