utorak, 7. prosinca 2021.

Viganò: “oni koji se odupiru NWO-u imat će pomoć i zaštitu Božju”

 


Postoji čovjek koji u ovom trenutku užasava hijerarhiju antikatoličke Bergoglijeve crkve. Ovaj je čovjek bio predmet užasnih i zlih napada mainstream medija. Pokušavaju ga ocrniti i prikazati kao kriminalca ili kao nekoga tko dovodi društvo u veliku opasnost. Ovaj čovjek je nadbiskup Viganò. Njegova Ekselencija postala je kao polarna zvijezda nade za one katolike, pa čak i nevjernike koji su žedni pravde i zdravog razuma u ovom naopakom svijetu. Viganò je govorio mirno, ali je njegov nježan glas prestrašio moćne ljude svijeta. Viganò je razotkrio Veliki reset i plan uništenja čovječanstva. Jasno je osudio infiltraciju masonerije u društvo i Crkvu.

Drugim riječima, Viganò je kriv što je rekao istinu kao ponizni Božji pastir. U ovom intervjuu koji nam je dala Njegova Ekselencija, još jednom nam govori u kakvom povijesnom razdoblju živimo. Također nas tješi podsjećajući nas da je progonstvo zbog ljubavi prema Bogu i vjere najveća čast koju možemo imati. To je vjerojatno razlog zašto toliko ljudi gleda u ovog čovjeka u ovom povijesnom razdoblju. On je jedan od rijetkih pastora koji može jednostavno govoriti srcima običnih ljudi. Ovdje možete pronaći njegove riječi upućene svakome od nas.

Vaša Ekselencijo, posljednjih dana bili ste žrtva oštrih napada u talijanskim medijima, a čini se da su napadi sve jači. Massimo Giannini, urednik La Stampa iz Torina, otišao je toliko daleko da Vas je nazvao “varalicom”. Drugi istaknuti talijanski novinar Bruno Vespa rekao je da bi Vam Bog trebao "oprostiti" Vaše izjave o cjepivima i takozvanoj pandemiji. Možete li objasniti zašto Vas talijanski mainstream mediji sve više smatraju nekom vrstom “javnog neprijatelja”? Zašto Vas se naizgled toliko boje?

Kao što sam prethodno primijetio, tipično je za svaki totalitarni režim da nastoji obezvrijediti svaki oblik neslaganja, isprva ismijavajući protivnika, čineći ga predmetom poruge kako bi ga diskreditirali pred očima javnog mnijenja. Zatim, nakon što se osoba obezvrijedi kao bolesna, ​​ili kojoj je potrebna psihijatrijska skrb, sugerira se da je protivnik psihički nestabilan i da ga treba hospitalizirati u mentalnoj ustanovi. Konačno, ovaj proces završava potpunom kriminalizacijom svih neistomišljenika. Na taj način režim stvara potrebne premise da odvoji sve svoje protivnike od civilnog društva.

Laži, uvrede i osobni napadi — poput posljednjeg koji sam dobio od talijanskog časopisa “Venerdì” (izdavač novine “La Repubblica”) – dio su ove šarade, vrste kazališne produkcije u kojoj “visoki svećenici ” od COVID-a razdiru svoje ruho, lamentirajući svaki prigovor na njihove laži. Trebamo podsjetiti da “La Stampa” i “La Repubblica” pripadaju obitelji Elkann, obitelji koja je s Rothschildima povezana od 1500-ih. Zapravo, John Elkann napisao je predgovor knjizi Klausa Schwaba, Četvrta industrijska revolucija, u kojoj predsjedavajući WEF-a (Svjetskog ekonomskog foruma) opisuje Veliki reset do najsitnijih detalja. U svojoj privrženosti službenom narativu, glasnogovornici elite također na kraju koriste ovu taktiku diskreditiranja i blaćenja onih koji im se suprotstavljaju, što je tipična praksa zavjereničkih skupina.

Svakako, s obzirom na zaglušujuću šutnju biskupa i propagandu Santa Marte (napomena urednika: rezidencija Jorgea Bergoglia), jasno je da glas koji se suprotstavlja i koji osuđuje tekući državni udar koji provodi globalistička elita iritira i izgleda nepodnošljivo za one koji traže nerazumno odobrenje svojih proturječnih izjava.

U tom kontekstu, talijanski mediji otišli su toliko daleko da su poslali špijune da prisustvuju misama koje su slavili ti svećenici, poput vlč. Giorgia Ghia, koji osuđuje štetu uzrokovanu cjepivima i opći antikršćanski duh za koji se čini da sve više dominira zapadnim društvom. Čini se da duh prave, tradicionalne Crkve ne samo da nije mrtav, nego se čak i ponovno rasplamsava. Vjerujete li da se globalistička sila posebno boji ove obnove tradicionalne katoličke vjere?

Želio bih prije svega istaknuti da je uplitanje civilnih vlasti u crkvene poslove izravno kršenje Konkordata između Svete Stolice i Talijanske Republike. Štoviše, Biskupska konferencija Italije (CEI) nema ovlasti pregovarati s vladinim protokolima i sporazumima, tako da takvi sporazumi, u mjeri u kojoj se slažu s onima koji nemaju pravo pregovarati ili ratificirati takve sporazume, nemaju uopće nikakvu valjanost. Rekavši to, mislim da svaki svećenik ima pravo, odnosno dužnost, upozoriti svoje vjernike na stvarnu opasnost – nimalo hipotetičku – koju predstavlja cijepljenje ovim eksperimentalnim medicinskim proizvodom. To je posebno slučaj kada cijela psihopandemijska farsa jasno ima za cilj uspostavu diktature, čija je svrha kontrolirati građane kršenjem njihovih ustavnih i naravnih prava pod krinkom hitnog zdravstvenog stanja.

Pokoravanje katoličke hijerarhije, biskupskih konferencija, biskupa i svećenika ovom službenom narativu toliko je drsko i servilno da čini očitim tu infiltraciju “duboke crkve” koju sam mnogo puta osudio. Ova infiltracija započela je prije najmanje 70 godina, a danas je postala sasvim očita zbog svoje arogancije i progona svih neslaganja u vezi s navodnim izvanrednim stanjem pandemije i još težim doktrinarnim, moralnim i disciplinskim devijacijama (sadašnjeg vodstva Crkve ) i uznemirujuće suučesništvo ovog vodstva s “dubokom državom”.

Ova očita izdaja crkvenih pastira izazvala je, kao što se dogodilo i na području civilne vlasti, spontano suprotstavljanje „potpornja“, naroda, kako običnih laika, tako i običnih svećenika, a to se protivljenje odnosilo, znakovito,  na odgovor na pandemiju i na krizu crkvene hijerarhije. S jedne strane imamo promotore Velikog preslagivanja s njihovom antikatoličkom i antikršćanskom ideologijom, koju podržava bergoglijanska crkva. S druge strane, imamo one koji se suprotstavljaju Novom svjetskom poretku i koji vide svoje moralne vrijednosti i viziju ispunjene u vječnom katoličkom učiteljstvu i tradicionalnoj katoličkoj liturgiji. Imamo dva grada, Grad đavla i Grad Božji: podjela je uvijek ista jer su suprotstavljene snage sastavljene na temelju pozicija koje su ontološki suprotstavljene i međusobno neprijateljske.

Ruski pukovnik koji je nekoć služio u sovjetskim tajnim službama, Vladimir Kvachov, nazvao je pandemiju svojevrsnom "terorističkom operacijom" koja je izričito zamišljena da provede smanjenje globalne populacije i uvede globalnu diktaturu. U članku koji je 2010. godine objavila Zaklada Rockefeller pod naslovom “Operacija Lockstep”, izričito se spominje izbijanje pandemije. Ova pandemija omogućuje svjetskim vladama da provode autoritarne i represivne mjere protiv osobne slobode koje su ključne za kretanje prema jednoj svjetskoj vladi. Ove restriktivne mjere su u osnovi iste koje smo viđali kako se provode tijekom posljednjih godinu i pol dana, poput maski za lice i socijalnog distanciranja, koje su donijele masovnu psihozu i društvenu mržnju naizgled bez presedana u zapadnim društvima. Mislite li da je cijela ova situacija projektirana kriza koju su osmislile globalističke sile kako bi odvukle čovječanstvo u stanje stalnog straha i utrle put globalnom Levijatanu?

Mislim da jest, i to govorim od početka psihopandemije, kada sam u svibnju 2020. razotkrio opasnosti i apsurde ove groteskne farse. Dobro sam upoznat sa scenarijima Zaklade Rockefeller, kao i sa onima koje opisuje Veliko preslagivanje Svjetskog ekonomskog foruma (WEF), čiji se predsjednik susreo s bivšim talijanskim premijerom Giuseppeom Conteom u studenom 2019. i sadašnji talijanski premijer Mario Draghi prije samo nekoliko dana. Isto tako, svjestan sam i plana UN-a pod nazivom Agenda 2030.

Ova operacija zahtijevala je pomnu pripremu i zahtijevala je sudjelovanje velikog dijela javnih institucija i privatnog sektora, uključujući suučesništvo pravosuđa, organa za provođenje zakona i medija. Ti zajednički napori pravi su državni udar, a pandemija je samo izgovor – profasis – kroz koji se uvodi prividna neminovnost kršenja temeljnih prava i posljedične uspostave totalitarnog režima Novog poretka. U ovom Novom Poretku vlada pandemijsko praznovjerje, sa svojim čarobnjacima, hramovima cjepiva, svojim iracionalnim ritualima i izopćenjima grešnika vitandi ("koje treba izbjegavati" ili "kojih se treba kloniti") - onih koji ne pristaju odustati od svog razuma čak i prije nego što otpadnu od svoje Vjere kako bi prigrlili ovo suludo ideološko ludilo.

U društvu Velikog preslagivanja koje je Vaša Ekselencija u brojnim prilikama osudila, “transhumanistička” ideologija igra temeljnu ulogu. Moderna tehnologija napreduje vrlo brzim tempom i sada otvoreno govorimo o mogućnosti kontrole ljudskog ponašanja putem implantata mikročipa u mozgu. Jedan koji favorizira ovaj novi model “čovjek/robot” je Klaus Schwab, lik kojeg smo susreli u prethodnim pitanjima, voditelj Svjetskog ekonomskog foruma. Mislite li da je konačna svrha transhumanizma doista to, lišiti čovjeka njegove Bogom dane slobodne volje?

Transhumanizam je pakleni projekt, u kojem se đavao ruga stvaranju Božjem izopačujući ga i kvareći ga. Poslušnost “lakom jarmu” Božjeg zakona zamijenjena je porobljavanjem i pokoravanjem Sotoninoj tiraniji, u kojoj nema tolerancije prema dobru i svi su prisiljeni činiti zlo, prihvaćati zlo i legitimirati zlo. I unatoč činjenici da samo Bog može čitati našu savjest, Sotona pokušava pokvariti utočište našeg unutarnjeg duhovnog dijela kako bi ga kontrolirao i natjerao nas da činimo zlo čak i protiv vlastite volje. U svojoj nedavnoj knjizi, The Great Reset, Klaus Schwab napisao je sljedeće:

“Također proučavamo nove načine korištenja i implantacije unutarnjih uređaja koji prate našu razinu aktivnosti, hematokemijske vrijednosti i načine na koje se oni mogu povezati s blagostanjem, mentalnim zdravljem i produktivnošću kod kuće i na poslu. Također učimo bolje o funkcioniranju mozga i svjedočimo iznimnim razvojima u području neurotehnologije.”

To je delirij koji samo Lucifer može zamisliti, a predodređen je na potpuni neuspjeh zbog antikrističke matrice, prkosa božanskom kraljevstvu Isusa Krista. To je delirij u kojem se stvorenje, buneći se protiv božanskih zakona, pretvara da je doseglo mjesto Najvišeg i ponavlja, s istom sramotnom odlučnošću, Luciferovo “Non serviam” (“Neću služiti”).

Sotona je simia Dei (“božji majmun”): u svemu što čini da nas udalji od Boga i odvuče prema paklu, uvijek možemo vidjeti njegov podrugljivi pokušaj da oponaša Spasitelja, da uzurpira Njegovu suverenost, da izopači Njegova učenja i ukrade duše od Njega. Đavao želi biti obožavan umjesto Boga. On želi da Antikrist zavlada svijetom i podredi čovječanstvo svojoj tiraniji zamjenjujući Kristovu Crkvu anti-Crkvom Sotone, koja je Religija čovječanstva, ekumenska i ekološka. 

U svojim video zapisima i člancima govorili ste o prijetnji koju predstavlja Novi svjetski poredak (NWO). Nekoliko državnika i premijera, poput Georgea H. Busha, Henryja Kissingera, Nicolasa Sarkozyja i Davida Rockefellera – da spomenemo samo neke – koristilo je ovaj izraz u svojim javnim izjavama. Ovi političari opisuju NWO kao svojevrsni "Eden" kojem svi trebamo težiti. Tijekom COVID krize često smo slušali ove riječi. Možete li objasniti ideju koja pokreće Novi svjetski poredak i zašto cjepiva igraju vrlo važnu ulogu u ispunjenju tog cilja?

Novi svjetski poredak nije ni Novi ni Poredak: on predstavlja glupu ambiciju Sotone da sruši providonosni Božji plan, da poništi pravu Religiju koja vodi do vječnog spasenja i konačno zamijeni "ordo christianus" ("kršćanski poredak"). ) s paklenim kaosom. U tom neredu laž zamjenjuje Istinu, nepravda i zloporaba moći zamjenjuju pravdu, hir dolazi umjesto poslušnosti Božjem zakonu, smrt umjesto života, bolest umjesto zdravlja, ozakonjenje Zla i osuda dobra, progon dobrih ljudi i pohvala zlih, neznanja na mjestu kulture i mudrosti, ružnoća i užas umjesto ljepote, podjela i mržnja umjesto sloge i ljubavi. Sotona ne želi biti obožavan usvajanjem Božjih osobina, već zahtijevanjem da bude predmet obožavanja kroz sve što je zlo, opsceno, lažno, apsurdno i monstruozno. On traži potpunu subverziju, subverziju ontološki đavolsku i antikrističku: “Novi poredak” dobiven globalnim državnim udarom nametnutim pod krinkom projektirane planirane izvanredne situacije.

Kampanja cjepiva, bez ikakve znanstvene valjanosti, služi prije svega kao prividna legitimacija za provedbu globalnog praćenja i kontrola, danas pod izgovorom ograničavanja širenja COVID-a (izlika koja je lažna, jer, između ostalih razloga, cijepljeni se još uvijek mogu zaraziti i biti zarazni). Ali sutra, ova kampanja ima za cilj proširiti svoj doseg, proširujući "Green Pass" kako bi uključila informacije koje se koriste u "sustavu društvenih kredita" kako bi se suočila sa "zelenom hitnom situacijom", koja će također biti prividna i lažna. “Zelena propusnica” je zamišljena kao nešto poput Žiga zvijeri koji se spominje u Apokalipsi svetog Ivana kako bi se omogućilo ili zabranilo ljudima da kupuju, prodaju, putuju, troše, jedu i žive.

Drugo, cijepljenje ljudi eksperimentalnim genskim serumom koji izaziva slabljenje našeg prirodnog imunološkog sustava predstavlja vrlo težak zločin, jer obične zdrave ljude pretvara u kronične bolesne ljude, a time i u kupce zdravstvenih tvrtki i privatne skrbi. Ova situacija uvelike uvećava profit globalističke elite i donosi opće osiromašenje stanovništva. Čak i ovaj aspekt, naizgled sporedni, otkriva subverzivni karakter Velikog preslagivanja, jer ono ne predstavlja samo napad na zdravlje pojedinca, već i napad na nacionalnu sigurnost država, jer njihove su oružane snage oštećene nuspojavama cjepiva, dok je necijepljenim vojnicima zabranjeno aktivno služenje. Mislim da je to stvar koju nedovoljno razmatraju oni koji analiziraju sadašnju krizu i pokazuje zlobu onih koji jednom na vlasti, surađuju na uništenju nacija kako bi ih podredili Novom Poretku.

Govoreći ponovno o Novom svjetskom poretku, Vaša Ekselencija je u jednom od Vaših videa rekla da je Drugi vatikanski koncil odigrao temeljnu ulogu početkom 1960-ih u utiranju puta ovom planu. U tom smislu, Koncil se može smatrati događajem koji je izgradio “novu liberalnu Crkvu” odvojenu od katoličke tradicije. Ova “liberalna Crkva” je prihvatila duh modernog svijeta, umjesto da ga pokušava obuzdati. U suštini, institucija koja je trebala biti “katechon”, sila koja je sprječavala manifestaciju Antikrista, umjesto toga postala je glasnogovornik i promicatelj Antikrista. Je li moguće reći da su masonske snage koje su se infiltrirale u Crkvu planirale ovaj prijelaz? Mislite li da sadašnja Crkva živi otpadništvo koje je predvidio Lav XIII 1884., a predvidjela su ga i druga relevantna proročanstva poput onih iz Fatime 1917. i Akite 1973.?

Kako je rekao jedan od glavnih likova Drugoga vatikanskog koncila (1962.-1965.), kardinal Leo Joseph Suenens, koncilska revolucija predstavlja “1789. godinu Katoličke crkve” [Napomena urednika: Godina 1789. bila je početak Francuske revolucije koja je srušila cijelo društvo prije Francuske revolucije.] Prema ovom gledištu, još od II. vatikanskog, Crkva je prihvatila revolucionarna načela, liberalnu ideologiju, komunizam, kolektivizam i općenito “duh svijeta”; rodnu teoriju, i raspad kršćanstva, ne samo u doktrinarnom području nego i na moralnom i kulturnom području, odnosno kao vitalni element kršćanske civilizacije. Ta je izdaja ostvarena na načine koji se nisu razlikovali od onih koje su masonske lože koristile protiv katoličkih monarhija, a ostvarena je kroz plan infiltracije koji se odvijao na dva fronta: jednom ideološkom i jednom praktičnom.

S ideološke strane, svjedočili smo kvarenju pravovjerja kroz hereze i filozofske pogreške od kojih još uvijek trpimo opake posljedice; s praktične strane svjedočili smo kvarenju narodnog morala, podvrgavanju pojedinaca strastima da nad njima dominiraju, robovanju vlastitim porocima kako bi ih ucjenjivali, promicanju najpokvarenijih na najviše položaje institucija koji su onda zbog njihovog sramotnog ponašanja bili obezvrijeđene i diskreditirane. Kakvu vjerodostojnost Crkva može tražiti u pitanjima moralne seksualnosti kada su njezini najviši prelati pokvareni razvratnici? Kakvu vjerodostojnost može tražiti Crkva kada su dužnosnici Svete Stolice upleteni u financijske skandale i opskurne tržišne špekulacije?

Stoga je neophodan povratak Tradiciji i onim vrijednostima koje su danas uklonjene i zaboravljene, kao što su poštenje, osjećaj dužnosti, vjernost, ljubav prema domovini, čast, disciplina. Bio bi to povratak na ordo christianus u civilnoj sferi, što bi uključivalo radikalnu reformu država; isto treba učiniti i u crkvenoj sferi uz uklanjanje lažnih pastira i obnovu svega što je uništeno ideološkim bijesom II. vatikanskog. Ako želimo okončati tešku kušnju koju Providnost zahtijeva od nas, temeljno je da otklonimo uzrok kazni koje nam Gospodin nanosi. A unutarnji uzrok je cijeli taj antikristski sustav koji je začet masonskim principima i Revolucijom.

Moramo vratiti autoritet kao izraz Kristove moći i moramo dati moralno i duhovno obrazovanje onima koji nama upravljaju. To je svakako težak zadatak, ali to bismo trebali učiniti ako zaista želimo svojoj djeci prenijeti vrijednosti koje ih čine dobrim kršćanima i dobrim građanima, odgovornim pred Bogom i željnim da mu se pokoravaju, proglašavaju ga Kraljem i daju mu javne počasti. Kad ga jednom ponovno priznamo kao Kralja, naš Gospodin neće dopustiti da Njegova djeca poginu u borbi i nagradit će ih velikom pobjedom. Međutim, dok ne shvatimo pogrešku koja leži u osnovi sadašnjih užasa, ne možemo se nadati Božjoj intervenciji.

Nedavno je Bergoglio jasno rekao da će biti potrebno poroditi Veliko preslagivanje, a također je istaknuo da povratka u normalu neće biti. Bergoglio se pretvorio u apostola univerzalne religije koju su željele masonske lože, čiji je konačni cilj potpuno ukloniti kršćanstvo. Ima li smisla tvrditi da je Bergoglio prirodni zaključak II. vatikanskog? Mislite li da je otpadništvo Crkve, koje je bilo predviđeno u nekoliko proročanstava i u vizijama prečasnog Holzhausera, već doseglo svoj vrhunac i blizu je kraju?

Bergoglio je jedan od najuvjerljivijih pristalica globalističke religije: prihvaća sve njezine ciljeve, promiče njezine planove, promiče njezine doktrine i bori se protiv njezinih neprijatelja. Da ne bi imao ulogu koju ima u crkvenoj hijerarhiji, mogao bi se smatrati prorokom Novog svjetskog poretka i glavnim neprijateljem Crkve Kristove. Činjenica da se on opće smatra poglavarom Crkve pokazuje nam očitu kontradikciju, iznimno težak sukob interesa, očitu izdaju vlasti koju posjeduje.

Isti načini koji su mu omogućili da zamijeni odlazećeg Benedikta XVI. otkrivaju intervenciju sila neprijateljskih prema Crkvi. Manipulacije tzv. Saint Gallenove mafije izravan su dokaz ove neprijateljske intervencije, koju je unaprijed planirala i “duboka država”, kako proizlazi iz e-mailova Johna Podeste koji je govorio o “proljeću Crkve” u kojem bi Crkva bi prigrlila duh svijeta i napustila navještaj Evanđelja.

Ovaj “pontifikat” je koherentna primjena načela II. vatikanskog, kako je sam Bergoglio ponosno tvrdio. Sve što je govorio i činio od 2013. usklađeno je s pogreškama utkanim u razne dvosmislene odlomke koncilskih tekstova, od njegovih upornih šutnji do zavaravajućih nejasnoća. No, kao i sve što dolazi od đavla, ovaj projekt nema nade da će uspjeti i služi nam samo da shvatimo vrlo jasnu istinu koju još uvijek ne možemo prepoznati: jedina nada spasa počiva u potpunom prihvaćanju katoličke Vjere, kako je naš Gospodin učio apostole i kako Sveta Crkva predlaže vjerovati već 2000 godina. Sve pogreške, svi pokušaji da se vjera prilagodi mentalitetu ovog vremena, svi kompromisi da se za Crkvu nađe mjesto u svijetu, i sve izdaje u zamjenu za moć dolaze od Sotone i kao takve su predodređene za neuspjeh.

Ako se Krist Kralj vrati vladati u Crkvi, čak i prije nego što se vrati vladati u građanskom društvu, dat će Crkvi dobre i svete pastire, hrabrog Papu koji će prokazati otpadništvo, boriti se protiv zabluda, okupljati dobre oko Kristova križa. Jer Crkva, otajstveno tijelo Kristovo, također je predodređena da trpi svoju muku, ali u dostojanstvu i cjelovitosti svoga bića, točnije Zaručnica Bezgrješnog Jaganjca, a ne priležnica vječno poraženih.

Zato se nadam i molim da Providnost podari svijetu vrijeme mira i obraćenja, kako bi pastire i stado vratila vjernosti Evanđelju, kako bi se mogli dostojanstveno suočiti s konačnim progonom prije Općeg suda. Ako bi ovo povoljno vrijeme bilo uvedeno Posvetom Rusije Bezgrješnom Srcu, mislim da bismo uistinu mogli sagledati sadašnje činjenice u toj eshatološkoj viziji koja nalazi ispunjenje u pobjedi Krista nad Đavlom.

Vaša Ekselencija je posljednjih dana pokrenula javni poziv u kojem pozivate na formiranje “antiglobalističkog saveza”. Mislite li da bi sjedište tog saveza trebala biti Italija, zemlja koja je povijesno omražena slobodnom zidarstvu i globalističkim silama?

Italija je nacija blagoslovljena od Boga i radi prisutnosti papinstva. Njezina civilizacija – predstavljena povijesnim, kulturnim i umjetničkim naslijeđem svojih gradova, ali također ujedinjena u vezu katoličke vjere – oduvijek je bila predmet razaranja sotone i njegovih slugu. Slobodno zidarstvo mrzi Italiju, mrzi njezinu slavnu povijest, koja je prvotno vezana uz rođenje kršćanstva, a potom i njegovo kasnije širenje. Slobodno zidarstvo također mrzi tradiciju ove zemlje koja je impregnirana kršćanstvom, mrzi njezinu umjetnost, duboko kršćansku, mrzi njezinu kulturu i civilizaciju, koja je rječit glas snage vjere koja utječe na svaki sloj života. Mrzi njezine svece, koji su svojim propovijedanjem i svojim primjerom odvukli iz pakla milijune duša; mrzi njezine ljude, čiji karakter kao da još uvijek nagovještava da pokaže onu autentičnost i strast koja je duboko katolička, izražena malim gestama, velikodušnošću, moralnim osjećajem koji je uistinu kršćanski.

Zbog toga vjerujem da bi Italija trebala imati ključnu ulogu u oporbi protiv tiranije Novog poretka, postavljajući se kao prirodno sjedište ovog Svjetskog antiglobalističkog saveza. A s obzirom na činjenicu da se povratak katoličkog monarha čini prilično teško zamislivim u ovom trenutku, mislim da bi oblik vladavine predunijatskih komuna i država [Napomena urednika: oblik vladavine talijanskih gradskih država prije Unija Italije 1870.] mogao uvelike nadahnuti one koji bi željeli reformu talijanskog građanskog društva usklađenu s kršćanskim načelima i, u isto vrijeme, kompatibilnu s potrebama modernog društva. U tom smislu posebno mislim na fresku Alegorija dobre vlasti u sienskoj gradskoj vijećnici [Palazzo Comunale], u kojoj teološke kreposti prosvjetljuju i vode kardinalne i građanske kreposti.

Mnogi ljudi trpe ozbiljne osobne probleme zbog diskriminacije uzrokovane "Zelenom propusnicom" koju je uvela Draghijeva vlada. Mnogi ljudi odustaju od posla i plaća kako bi izbjegli ovo cijepljenje, a mnogi drugi prosvjeduju na ulicama protiv ovog neviđenog autoritarnog društva. Što biste željeli poručiti onima koji pate od posljedica ovog distopičnog društva i onima koji se predaju gubitku nade, zapravo, očaju?

Htio bih odgovoriti riječima našeg Gospodina: „Ovo sam vam rekao, da u meni imate mir. Na ovom svijetu imat ćete problema. Ali ohrabri se! Ja sam pobijedio svijet (Ivan, 16, 33).

Onima koji trpe diskriminaciju na sebi i diskriminaciju svojih najmilijih; onima koji su bili prisiljeni na cijepljenje jer ih je građanska vlast sramotno ucjenjivala, uz nečuveno suučesništvo crkvene vlasti; onima koji se hrabro odbijaju predati nelegitimnim i tiranskim zakonima; onima koji su zbog svoje koherentnosti lišeni sredstava uzdržavanja, kažem ovo: vi ste dokaz da snaga i nasilje Zla mogu utjecati na vas u vašim stvarima, u vašem tijelu i u vašoj obitelji; ali oni vam nikada, nikad, ne mogu oduzeti mir što ste ostali odani Gospodinu.

Mislite li da su mučenici bili ljudi obdareni posebnim moćima? Pravi mučenici su bili, jesu i bit će osobe poput vas i mene, osobe s tisuću mana možda, ali vođene ljubavlju prema Kristu, odnosno vođene milosrđem, koje su spremne žrtvovati svoje živote da se ne bi odrekli te nadnaravne i božanske ljubavi. I ako su se uz Božju pomoć uspjeli suočiti sa smrću praćenom užasnim bolovima, zar mislite da vi danas niste u stanju, pod plaštom presvete Djevice Marije, ustati protiv ovih silnika, tako okrutnih koliko i kukavičkih? Osjećajte se počašćenim privilegijom koja vam je dodijeljena da zaslužite Nebo: vaša vjernost, vaša snaga protiv nametanja neprijateljske moći, zaslužit će vam pomoć i zaštitu Neba čak i u najsitnijim stvarima.

Ostanite u milosti Božjoj, koja je jedino dobro koje vam nitko nikada ne može oduzeti: sve ostalo bit će u rukama Nje koju zazivamo kao Pomoćnicu kršćana. A kad se Djevica umiješa, pakao zadrhti!


Izvor

2 komentara:

  1. Što kažu dvaput slaži treče je laž istina.Boje se ,dvaput objaviti istinu i tu je treča ISTINA. PDUZETE SU SVE MJERE DA SE BLOKIRAJU Iako ima i koje su lažne vijesti.'''

    OdgovoriIzbriši
  2. ...ja sam rekao, ali gore tekst nisam čitao, idem ognjem i mačem ako zatreba da branim svoju djecu od napasnika đavoljih...

    OdgovoriIzbriši