četvrtak, 22. prosinca 2016.

Prikladna odjeća za svetu Misu

Iz poštovanja prema našem Gospodinu i za pouku bližnjem, bilo bi lijepo da svi dolaze na Misu čedno i dostojanstveno odjeveni. Kada razmislimo što je Misa, onda će nam i ove upute biti jasne. S obzirom da mnogi danas više nemaju pravi osjećaj što to zaista znači, pripremili smo jedan vizualni vodič. Za žene i djevojke se preporuča: suknja koja ne ocrtava obrise tijela i koja pokriva koljena dok se sjedi.
ili haljina
Majica, vesta ili košulja rukava dužih od lakta, zatvorena i ne pripijena:Ako je majica uža ili ima preveliki izrez, poslužite se maramom:

Za vruće dane kada imate kratke rukave, vrlo je praktičan bolero: 
Cipele trebaju biti uredne i da nisu previsoke pete:


Za pokriti glavu dobri su veo ili marama:
Za muškarce je situacija malo jednostavnija. Oni neka izbjegavaju traperice i uske krojeve. Preporuča se sako, vesta, odijelo s kravatom ili bez nje:
I za kraj jedan inspirativni stari crtež koji prikazuje obitelj kako ide na Misu:
Teško je dati precizne upute o tome kakva je odjeća prikladna za odlazak na Misu. Žene neka se vode time da njihova odjeća bude čedna, ljupka, pristojna, skromna, da ne privlači pažnju i da ne bude izazovna i pretjerana. Muškarci neka paze da im odjeća bude uredna i dostojanstvena. Svi neka imaju na umu da se idu pokloniti Kralju svih kraljeva.Vaša suradnja dokaz je vaše ljubavi prema Gospodinu u Presvetom Sakramentu i poštovanja prema kući Božjoj. 


Tekst 1 i tekst 2 s razlozima zašto žene trebaju nositi suknju.

Tekstovi o pokrivanju glave kod žena. 

Tekstovi o čednom i pristojnom odijevanju. 


1 komentar:

  1. svaka čast,super.pogotovo za slike.o tome se danas rijetko govori i piše. nastavite tako.

    BVB+M.Avč

    OdgovoriIzbriši